A forum for mtm2 discussion
FAQ :: Search :: Members :: Groups :: Register
It is currently Mon Mar 19, 2018 11:43 am

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Invalid face types and other strangeness
PostPosted: Thu Mar 01, 2001 11:14 pm 
User avatar

Joined: Sat Feb 26, 2000 2:01 pm
Posts: 0
I was playing with the MTM1 <a href=>Camping Trailer</a> (<a href=>here</a>) in Binedit and noticed strange things. For one thing, after I edited the model and saved it - the next time I opened it it would fail to load, giving an "invalid face type" error, consistantly. I fixed this however, by selecting all faces and setting the group face type to normal before saving the model, so this is a trick to keep in mind if that error ever shows up again.

Also, notice the black hitch on the trailer? Oddly it isn't mapped to a black area of a texture, it's just mapped to a sort of squashed nothing at the edge of a texture, or something. It's odd, this screwy mapping results in that coal black color, you could normalize the model to any texture you like and it would look the same (I think).

 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 02, 2001 9:25 am 

Joined: Sat Jun 17, 2000 2:01 pm
Posts: 92
Location: Ardrossan, Alberta, Canada
I have no idea about the invalid face type, but I'm guessing it was a memory error or just one of those bugs. Textures mapped to the edge don't work... 2 pixels, I think, so that's explainable and repeatable.

Keep on truckin!

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group