MTM2.com

A forum for mtm2 discussion
FAQ :: Search :: Members :: Groups :: Register
Login
It is currently Mon Apr 24, 2017 9:56 pm



Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: "Debug Assertion" error
PostPosted: Wed Nov 01, 2006 8:39 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Oct 27, 2003 7:28 pm
Posts: 448
BE 2.2.8 is giving me a "Debug Assertion" error (as seen in this post) whenever I try to open a high-vert file (such as the body model of one of my trucks). Any info on a missing file, etc.?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 01, 2006 9:02 pm 
easy company
User avatar

Joined: Tue Feb 29, 2000 2:01 pm
Posts: 2018
'Debug Assertion' applies to all problems binedit encounters and isn't really any help unless I have the model that's giving you the problem so I can debug it.

Model size shouldn't be the problem because i've opened models with over 50,000 faces before. I suspect it 'might' be a bug within the model data that's associated with it (info/bfc's). ... Try going to your models folder, locate the problem bin, highlight it and give it a new name... just add a 1 or subtract a letter, then try and open that one in binedit.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 01, 2006 9:07 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Oct 27, 2003 7:28 pm
Posts: 448
Aha! Worked perfectly. Thank you!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 01, 2006 9:12 pm 
easy company
User avatar

Joined: Tue Feb 29, 2000 2:01 pm
Posts: 2018
The problem with that method is that you'll loose any saved face and vert groups. You can always rename it back to the original name to regain the lost groups... but it'll crash again :/ ... D2S brought this problem up a while back and I 'think' I have the problem worked out within binedit but haven't had the chance to verify it 100%.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 01, 2006 9:49 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Oct 27, 2003 7:28 pm
Posts: 448
Meh, it's not the end of the world. Just glad to be able to have access to everything again.

My new monster is almost done now :D


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 01, 2006 10:02 pm 
easy company
User avatar

Joined: Tue Feb 29, 2000 2:01 pm
Posts: 2018
Awesome ! :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 25, 2007 11:32 am 
Member
User avatar

Joined: Sun Nov 03, 2002 2:01 pm
Posts: 496
Location: carmel, california, usa
this just happened to me today, any idea what causes this problem?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 27, 2007 7:40 pm 
easy company
User avatar

Joined: Tue Feb 29, 2000 2:01 pm
Posts: 2018
I'm not sure exactly what the cause is yet and probably will not know until it happens to me (again) so I can backtrack and trace the cause.

As a safety go to File/Prefferences and under the Model Data tab check the Create .info Files box. That is unchecked by default and should serve as a backup to the binary (.bfc) data of your model when checked. .info files can be imported to the .bfc incase you're forced to rename a model due to the error.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 19, 2007 10:40 pm 
Member
User avatar

Joined: Fri Aug 03, 2007 11:39 pm
Posts: 28
that happens to me too when i open any .bin. that and binedit wont save my preferences so every time i have to enter them all in again


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group