MTM2.com

A forum for mtm2 discussion
FAQ :: Search :: Members :: Groups :: Register
Login
It is currently Sun Jul 23, 2017 7:41 am



Post new topic Reply to topic  [ 70 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next   
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 9:02 am 
easy company
User avatar

Joined: Tue Feb 29, 2000 2:01 pm
Posts: 2018
The lighting was fine for me on the first version, it didn't seem dark to me at all so it's probably a monitor thing.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 9:23 am 
Glow Ball
User avatar

Joined: Tue Feb 02, 1999 7:00 pm
Posts: 8
Fila wrote:
Uhm... have you tried beta verion 2?


Of course not. You said you weren't going to fix anything so why would I bother.


Malibu350 wrote:
The lighting was fine for me on the first version, it didn't seem dark to me at all so it's probably a monitor thing.


You're probably right. I'll have to look into a braille upgrade on my monitor.

:P


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 10:07 am 
Trackologist
User avatar

Joined: Wed Jan 03, 2001 2:01 pm
Posts: 1011
Location: Nebraska
LOLOL ah it's good to be back. Nothing like a good beta to get the 'ole juices flowing.

Fila my man, my apolgies for the sarcasm. I saved the first version and compared the two. I honestly didn't notice an appreciable difference between the two versions in terms of lighting. Maybe the second version was a hair lighter, but at the same time it didn't seem dark to me to begin with. I even ran it on my son's computer (he has a crt while mine is a LCD) and it looked fine.

I also never noticed lag issues of any kind, and I ran a few laps on both mine and my son's. I'm sure the same would be true if I put it on Julie's computer, but it's not worth the lip I'd get for installing mtm on her machine lol.

Oh, if it helps any, by the dock where you have the four bamboo huts (forget what those things are called) that lead out to the motorboat, two is probably sufficient, which would free up a couple of object places to be used elsewhere. Something to consider, anyway.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 10:27 am 
Member
User avatar

Joined: Tue Sep 17, 2002 2:01 pm
Posts: 223
Location: Missouri, USA
It looks bright enough on my pc too.

_________________
Scatter
To err is human, but to really foul things up requires a computer.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 10:39 am 
Member
User avatar

Joined: Sat May 24, 2003 2:16 pm
Posts: 369
Location: UK
SLO_COPE wrote:
LOLOL ah it's good to be back. Nothing like a good beta to get the 'ole juices flowing.


Heh, I was wondering where the heck you all got to. :D I wanted beta testers for my mega-project, which is unfortuately progressing very slowly. My new track is just a 'week-off project'. [:P]

Fila, the track looks excellent. The only problem for me is that it's very dark, but I know that's a screen issue. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 11:40 am 
Member
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2001 2:01 pm
Posts: 1108
Location: Lost in Translation
Phineus wrote:
Fila wrote:
Uhm... have you tried beta verion 2?


Of course not. You said you weren't going to fix anything so why would I bother.



I did at least half of what you said in there.

I have done nothing to the short jumps because there is nothing wrong to begin with. If you end up screwing the jump (i don't see how you can though, you can make the jump going in reverse... well almost) you can easily take the path on the left or right of the road to climb back on.


Also you are not very helpful when it comes to the laggy part. So far it seems you are the only one suffering from it so if you want me to fix that by setting some objects on complex then post me some screenshots of the exact location where it happens and i'll get it fixed.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 1:08 pm 
Gone Walkabout
User avatar

Joined: Tue Jan 25, 2005 10:35 am
Posts: 665
Fila, I noticed a slight difference on my screen. I had the brightness right up here. Guess its a monitor issue so thank you.

I like the signs to the cps now, think i put a dent in one, couldn't miss it since i hit it lol.

The cp markers blend in with the scenery on my screen. Was good running it with the computer trucks, as any in front dont knock down the markers deliberately so you can't find them lol. (unlike some racers I know lol)

_________________
Tournament Host:
MTM2
http://www.mtm2tournaments.com
http://www.mtm2online.com
Evo1
http://www.evo1online.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 5:10 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2001 2:01 pm
Posts: 1108
Location: Lost in Translation
Sorry Phin, you can call me a liar but there is nothing i can do about the lighting. I have set the Dark to 0% and 100% (no difference as far as i can tell), the Bright to 100%, the Alt. Bias to 0% and the Shadows to 37% (and i tried 0% for shadows as well, except those feint places under trees and near hills there is no difference).


If there is a hidden trick somewhere to fix this then by god tell me but there is nothing i can do.
Other than the small parts right behind the mountains and/or under the bridges and trees there is absolutely no difference. And on my computer the shadows behind the mountains never even reach the road itself.


Also i noticed a bug in Traxx. It doesn't save the lighting settings for each .txx
If you have one settings for A.txx and open B.txx the same settings will be applied to B.txx as they are in A.txx


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 5:34 pm 
easy company
User avatar

Joined: Tue Feb 29, 2000 2:01 pm
Posts: 2018
This lighting issue here is interesting because honestly this track being too dark is not in the least an problem for me, in fact when I first ran it my impression was how nice and bright it was. I've seen dark tracks in the past where it's downright annoying but typically these tracks use dark textures to begin with, combined with a poor traxx lighting choice.

Is it a hardware issue or simply a monitor setting? Here's what I see. summerisle.jpg


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 6:14 pm 
Glow Ball
User avatar

Joined: Tue Feb 02, 1999 7:00 pm
Posts: 8
It's not the monitor, and it's not my eyes.


There is a checkpoint ahead. Can you see it? I can't. I can barely see the road textures.
<center><img src="http://mtm2.com/~forum/images/summerislelight1.jpg" width="400" height="300"></center>

Ditto.
<center><img src="http://mtm2.com/~forum/images/summerislelight2.jpg" width="400" height="300"></center>

Can you read what's on those signs? I can't.
<center><img src="http://mtm2.com/~forum/images/summerislelight3.jpg" width="400" height="300"></center>

There's a finish line in that shot someplace.
<center><img src="http://mtm2.com/~forum/images/summerislelight4.jpg" width="400" height="300"></center>


There is a contrast problem. Maybe I'm more sensitive to it, but it's there nonetheless. We had a similar problem on Maple Grove, I recall. I think it's a combination of a few things: dark ground textures and dark roads, light back drop and sun position. Fila, try 0%,100%,0%,0% (or 100%,100%,0%,0%) with sun directly overhead. It's about the best you can do, I think.

Guitar Bill says: Dark and Bright - You can set these to the same value if you want the whole terrain to be lit at the same brightness.

If you're really ambitious, maybe experiment with a different backdrop but I won't complain if you don't.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 6:23 pm 
Member
User avatar

Joined: Tue Sep 17, 2002 2:01 pm
Posts: 223
Location: Missouri, USA
I can see the cp's just fine here Phin.

_________________
Scatter
To err is human, but to really foul things up requires a computer.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 6:26 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2001 2:01 pm
Posts: 1108
Location: Lost in Translation
Another thing. I cannot change the song in my track. Why? I keep changing between sidewinder canyon, crazy 98 or whatever but it doesn't change. It keeps it the same.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 6:27 pm 
Glow Ball
User avatar

Joined: Tue Feb 02, 1999 7:00 pm
Posts: 8
By the way, I didn't knock over the markers prior to taking those shots.

:P


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 6:28 pm 
Glow Ball
User avatar

Joined: Tue Feb 02, 1999 7:00 pm
Posts: 8
Fila wrote:
Another thing. I cannot change the song in my track. Why? I keep changing between sidewinder canyon, crazy 98 or whatever but it doesn't change. It keeps it the same.



Sounds to me like you have two versions of the track mounted. That would probably explain why lighting changes had no effect for you. Solution: unmount the old one.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 6:29 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2001 2:01 pm
Posts: 1108
Location: Lost in Translation
Nope, it's only mounted once.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 6:37 pm 
Glow Ball
User avatar

Joined: Tue Feb 02, 1999 7:00 pm
Posts: 8
>> I have set the Dark to 0% and 100% (no difference as far as i can tell),

>> the Bright to 100%, the Alt. Bias to 0% and the Shadows to 37% (and i tried 0% for shadows as well, except those feint places under trees and near hills there is no difference).

>> I cannot change the song in my track. Why? I keep changing between sidewinder canyon, crazy 98 or whatever but it doesn't change.

I see a pattern.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 6:38 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2001 2:01 pm
Posts: 1108
Location: Lost in Translation
It is not mounted twice.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 6:45 pm 
Member
User avatar

Joined: Sat May 24, 2003 2:16 pm
Posts: 369
Location: UK
The only obvious differences when changing darkness and brightness are ground boxes. Have a look at a transition from ground to ground boxes, using the same textures, and play around with the lighting. Then see if there's a difference.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 6:51 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2001 2:01 pm
Posts: 1108
Location: Lost in Translation
---


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 02, 2007 7:01 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2001 2:01 pm
Posts: 1108
Location: Lost in Translation
Version 0.3
http://www.mtm2.com/~tracks/dl.cgi?dl=4715


Ok so since version 1 i kinda lost track of what i was supposed to do and what not.


So please take this version 3 and again tell me what suggestions do you guys have.


NOTE: The following will not be changed.

1. The slippery part.
2. The Flood Part. (if Phin shows me where exactly he has lag problems i'll put some models on complex)
3. The short jumps



So tell me Phin, SP and Crash, is it better now with the different cp markers or not?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 70 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next   


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group