MTM2.com

A forum for mtm2 discussion
FAQ :: Search :: Members :: Groups :: Register
Login
It is currently Sun Sep 24, 2017 7:02 am



Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Texturing With Photoshop
PostPosted: Sat Mar 28, 2009 4:35 pm 
Member

Joined: Sat Mar 28, 2009 4:28 pm
Posts: 2
I am wondering if there is any way to texture a truck using photoshop. I am teaching myself how to make a truck by making a tank. I don't have Paint Shop Pro, and i can't find out how to texture using photoshop.

Can anyone help?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Texturing With Photoshop
PostPosted: Sat Mar 28, 2009 5:00 pm 
Member
User avatar

Joined: Sun Jun 08, 2008 7:46 am
Posts: 702
Location: In BinEdit, using YOUR models.
http://www.runt9.com/mtm2tutorials has PSP7 (Paint Shop Pro 7).

Just click on "Truck Making Tutorial."


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Texturing With Photoshop
PostPosted: Sun Mar 29, 2009 12:18 am 
Glow Ball
User avatar

Joined: Tue Feb 02, 1999 7:00 pm
Posts: 8
physics1313 wrote:
I am wondering if there is any way to texture a truck using photoshop. I don't have Paint Shop Pro


You'd do it exactly the same way. Photoshop uses different names for a few things. For example, instead of reducing to 256 colors you convert it to indexed color. Photoshop allows you to save directly in RAW and ACT file formats so you don't need to convert from BMP. I think the best way to proceed is to just work along and then ask when you run into snags. Specific questions might have a better chance than generalizations.



[ update ] Photoshop 4 notes

http://cownap.com/~mtmg/misc/miyh/ps402.html open
http://cownap.com/~mtmg/misc/miyh/ps405.html save


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 29, 2009 11:36 am 
Member

Joined: Sat Mar 28, 2009 4:28 pm
Posts: 2
Thanks, that helped.... A LOT!, TlathamXmahtalT. Phin's advice didn't seem to work though. it gave me a "wrong size error" in binedit


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 29, 2009 11:45 am 
Member
User avatar

Joined: Sun Jun 08, 2008 7:46 am
Posts: 702
Location: In BinEdit, using YOUR models.
No problem buddy.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 29, 2009 9:16 pm 
easy company
User avatar

Joined: Tue Feb 29, 2000 2:01 pm
Posts: 2018
if binedit gave you a wrong size error then so will mtm2. it's funny like that.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group