MTM2.com

A forum for mtm2 discussion
FAQ :: Search :: Members :: Groups :: Register
Login
It is currently Fri Oct 19, 2018 6:45 am



Post new topic Reply to topic  [ 92 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5   
Author Message
 Post subject: Re: MTM2 Beta Patch 0.43 - Drag me to the finish line
PostPosted: Sat Aug 04, 2018 5:21 am 
Member
User avatar

Joined: Mon Oct 27, 2003 7:28 pm
Posts: 519
Does anyone know what the face type is on the stock arena models that BinEdit can't read? Any way of changing that in a hex editor, etc., instead?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MTM2 Beta Patch 0.43 - Drag me to the finish line
PostPosted: Sat Aug 04, 2018 6:43 am 
Member

Joined: Sun Feb 05, 2017 5:17 am
Posts: 41
Fila wrote:
Well... not officially...


Considering the duration between your life and time for stuff that will improve the game further into the future, I feel that it's the best way to go. Just saying.

Speaking of which, How come Jpez doesn't do any work for the community patch, given that he was the one that got the source code from TRI's Mark in the first place?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MTM2 Beta Patch 0.43 - Drag me to the finish line
PostPosted: Sat Aug 04, 2018 9:43 am 
Member
User avatar

Joined: Sun Oct 16, 2005 4:39 pm
Posts: 1796
Location: Winnipeg Manitoba, Canada
SparkTB11 wrote:
Fila wrote:
Well... not officially...


Considering the duration between your life and time for stuff that will improve the game further into the future, I feel that it's the best way to go. Just saying.

I don't really understand that comment...

But anyways, I and I am sure others would be glad to help, or even poke around. Sounds like Fila you have upgraded the project code to a more recent VS?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MTM2 Beta Patch 0.43 - Drag me to the finish line
PostPosted: Sat Aug 04, 2018 2:49 pm 
Member
User avatar

Joined: Thu May 10, 2018 11:33 pm
Posts: 11
Fila wrote:
What are you talking about? You can select MTM1 tracks when you upload.


Thanks for telling me that.
But if that's the case, then why on the "MTM2 - Tr?ck Uploader" pages, in the blue horizontal line says "MTM2 Tr?cks Only" if we can still upload MTM1 tracks? :? I find that super misleading, it just makes no sense to me.
Nevertheless, I'll upload those said MTM1 tracks I have on this site anyway.

Can whoever wrote the text on those uploader pages change it? It can say "MTM1 and MTM2 Tr?cks Only" instead, that way it may encourage all fans that still plays the original game to upload their new creations on here too.


Fila wrote:
I can see what you are saying. The problem is the drag code (it's the same as the mtm1 drag) is VERY RIGID. It basically allows for no creativity and the problem is that the drags have been made with this rigid system in mind. (and if you look at your mtm1 drags and then look at my drag template and/or cale's drag you will see where you have gone wrong).

Honestly I could potentially branch out to different drag systems, like the ones you posted above as the tracks can be separated by simply having different drag types. The biggest problem here is time. I haven't had the time to go over the little bugs that are present in the current beta patch. Implementing what you showed above, while doable, will require a lot of time. I'm not saying I am not going to do it. But it can take quite a while until I will get a chance to.


Yeah, I figured it had something to do with the drag code. It's too rigid! :(
Indeed, I can see why. When I made them, they were for MTM1--also I did some stuff differently despite they work OK in MTM1--unlike in MTM2 with the random disqualifications going on here.
I think you're doing great at bringing the Drag type back in MTM2 so far!

Yeah time is such a problem these days, augh. Time is moving too fast for me here.
Anyway, what I showed is just another suggestion I placed on the table for you that can be worked with in the future one day, within your own time with whatever is top to low priority to you.

For now just keep up the good work and much luck to you and everyone working hard to bring it back to it's former glory but more. 8)
I'd help but I don't know much about programming codes right now.

_________________
"Hey buddy, ready to get muddy?" ~ Army Armstrong
Addons is art!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MTM2 Beta Patch 0.43 - Drag me to the finish line
PostPosted: Sat Aug 04, 2018 7:33 pm 
Member

Joined: Sun Feb 05, 2017 5:17 am
Posts: 41
Slayer wrote:
I don't really understand that comment...


Huh?... What I meant was, the fact that all of these patches are run by one person, and he’s got life things to do in the process, so much of that time can be easily put through if multiple people got involved with the patches.

I can only imagine what the community would be like now if the drag system is modified for more advanced creativity than what TRI came up with back when MTM1 was being developed. Personally I’d love to see Team Death come up with some awesome concepts for some drags, as they are one of my favourite track makers, along with Yeastman and others.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MTM2 Beta Patch 0.43 - Drag me to the finish line
PostPosted: Thu Aug 23, 2018 5:06 pm 
Member
User avatar

Joined: Fri Jun 03, 2016 9:09 pm
Posts: 165
Hmm, when I rebuilt my computer and put in the new M.2 socket hard drive, I loaded windows from scratch. I did a scan of the windows system32 directory with scannow in command prompt. It detected corrupted files and said it fixed them. Anyways, eventually I got mtm2 installed and up to beta par, but, when I installed windows, I wanted nothing to do with windows 10, so I took some moves. I installed Classic Shell, disabled the Action Center, removed some windows apps like Phone and People, and stupid crap like Maps. ANYWAYS, The scannow command fixed corrupt files it said, and the log said it used Windows Store to do it. However, I don't think MTM2 beta wants to "cooperate" with Classic Shell. In a game, it gets rendered but it's still in windowed mode. Literally, the game is rendered, but it's like the game is being played in a window.

There's a window with a title bar at the top called "Monster Truck Madness 2." BUT, this ONLY happens if you 'accidently' click the game during a race I think, because we were rumbling one time and my controls were set to keyboard instead of joystick, so I had to click the game to set the controls correct. However, F4 to get it back to rendering didn't fix the trick. It did, in a sense, fix the rendering, but still it showed the game in a window and the taskbar at the bottom, dunno why. The game was completely rendered and ran smooth, rendered by direct3D and not software rendering.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MTM2 Beta Patch 0.43 - Drag me to the finish line
PostPosted: Thu Aug 23, 2018 7:41 pm 
Member
User avatar

Joined: Sun Oct 16, 2005 4:39 pm
Posts: 1796
Location: Winnipeg Manitoba, Canada
I think plays MTM1/2 in a fake full screen mode. Even back in Windows 95 it seemed to do that. I always thought it odd the taskbar could become visible, and the mouse was always visible, even in a race.

I don't know if the old directX version actually supported exclusive full screen mode.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MTM2 Beta Patch 0.43 - Drag me to the finish line
PostPosted: Fri Aug 24, 2018 4:22 pm 
Member
User avatar

Joined: Fri Jun 03, 2016 9:09 pm
Posts: 165
It's obviously rendered though you can see the tail lights, which is strange. This only happened because I clicked the screen during gameplay (to set up controls) and it had to re-render it. Before I clicked it, it was completely full screen and completely fine.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MTM2 Beta Patch 0.43 - Drag me to the finish line
PostPosted: Mon Sep 17, 2018 8:15 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Oct 27, 2003 7:28 pm
Posts: 519
So interesting error - I copied over my fully functional 0.43 folder from my desktop to my laptop...and on the laptop, I get an "Access Violation" when starting a race. Didn't have any issues on the desktop. Any thoughts?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MTM2 Beta Patch 0.43 - Drag me to the finish line
PostPosted: Tue Sep 18, 2018 10:39 am 
Member

Joined: Sun Apr 17, 2005 8:10 am
Posts: 74
Location: U.S.A.
Hey Cale, I kept getting that error when I would start a race with an invalid resolution? Maybe your other computer had a different one.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MTM2 Beta Patch 0.43 - Drag me to the finish line
PostPosted: Tue Sep 18, 2018 4:10 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Oct 27, 2003 7:28 pm
Posts: 519
That sounds reasonable. I’m running dgVoodoo so I’ll cut it down to 640x480 and try upscaling from that.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MTM2 Beta Patch 0.43 - Drag me to the finish line
PostPosted: Thu Sep 20, 2018 7:18 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2001 2:01 pm
Posts: 1306
Location: Lost in Translation
If you're trying to use

-- 1360x768
-- 1366x768

They don't work with the new patches.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 92 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5   


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group